gallery/foto woonlocatie31
gallery/logo
gallery/logobwa_almere3

Beleidsplan

Vanaf 2008 waren we al bezig om BWA-Nederland handen en voeten te geven.

Dit heeft er toe geleid  dat de 'Stichting BWA-Nederland' op 23 maart 2012 notariële is opgericht . 

Er waren op dat moment geen concrete plannen om een project te realiseren. Voor de oprichting van de stichting waren er geen gelden beschikbaar om de notaris voor zijn werkzaamheden te betalen. Dit bedrag, de website en hosting werden betaald uit private middelen van de initiatiefnemer/voorzitter.

 

Boodschap

Vanaf medio 2011 zijn we steeds bezig geweest met het realiseren van de een project.
De belangrijkste boodschap die uit gedragen werd en wordt is dat wonen en zorg gescheiden moeten worden. Iedereen die woont heeft woonlasten zoals huur, energie kosten, eten ed. Waarom zouden we deze (jong) volwassenen die met professionele hulp minimaal zelfstandig kunnen functioneren niet zelfstandig kunnen laten wonen. Iedere bewoner kan en mag zijn eigen zorgverlener kiezen.

 

Voordeel

Er ontstaan een aantal voordelen:
1. In het beschermd wonen komt er plek vrij voor iemand die het nodig heeft.
2. Zelfstandig huisvesten is een stap voorwaarts op weg naar zelfstandigheid.
3. Zaken die nog niet goed gaan kunnen dan verder ontwikkeld worden.
4. Door gebruik te maken van wat ze goed kunnen worden ze meer bij en door de maatschappij betrokken.

 

Financieel

Vanaf het moment dat de stichting is opgericht is er financieel niet veel gebeurd. De stichting was wel goed om bij organisaties binnen te komen. Het heeft niet direct veel opgeleverd. Wel werden steeds we bekender binnen het netwerk.

 

Motiemarkt
In 2015 kwam de grote doorbraak, de gemeente Almere organiseerde een motiemarkt.

De Stichting BWA-Nederland heeft daar gestaan met mooie tekeningen en veel enthousiasme. Iedere politieke partij werd aangesproken en kreeg te horen wat wij wilde. De eerste vraag die gesteld werd was: 'hoeveel gaat dit kosten!' Die vraag konden wij eenvoudig beantwoorden, zo'n project kost u, de gemeente, niets, sterker nog het gaat de gemeente geld opleveren. Een project zonder overhead. Alle kosten voor het wonen worden door de bewoners zelf betaald. Daarnaast is de zorg maatwerk. Iedereen kiest wat hij/zij aan coaching of zorg nodig heeft.
Na afloop bleek dat onze motie bijna unanieme was aangenomen.

 

Toekomst

Dankzij de motie is in 2016 BWA-Nederland samen met de Goede Stede in Almere begonnen om het project te realiseren.

In mei 2017 is er bij de gemeente Almere de aanvraag voor een bouwvergunning ingediend. Waarschijnlijk zal de bouw begin mei 2018 starten en in het voorjaar van 2019 reiken eerste sleutel uitgereikt.

Voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte en kleine voorzieningen hebben we geld nodig. Hiervoor willen wij fondsenwerven.

gallery/dsc04875

 

Een onderdeel van BWA-Nederland

gallery/scan4